GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2023 15:39

İKLİM SÖZCÜLERİ YENİ GÖNÜLLÜLERİYLE BÜYÜYOR

İKLİM SÖZCÜLERİ YENİ GÖNÜLLÜLERİYLE BÜYÜYOR

İnsan ve çevre odaklı hizmet anlayışı sayesinde Çevrenin Oscar’ı olarak da bilinen Uluslararası Energy Globe Ödülü’nü Türkiye’ye ilk defa getiren Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilir ve iklim dostu bir Tepebaşı inşa etmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu kapsamda iklim için bilinçli bir Tepebaşı ve daha güçlü bir ses haline gelmek için başlatılan Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı’yla iklim değişikliği konusunda kamuoyunda bilgi ve kapasitenin artırılması, savunuculuk çalışmaları yapılması amaçlanıyor. 2022 yılında başlayan programa ilk olarak katılan gönüllüler, aldıkları eğitimler ve katıldıkları atölye çalışmalarının ardından Tepebaşı İklim Sözcüsü olarak gerek kırsalda gerekse kent merkezinde birçok etkinliğe katıldı. Tepebaşı İklim Sözcüleri, Eskişehirlilerin iklim ve çevre konularında farkındalığının arttığı ve eyleme geçtiği bir ortam hazırlama hedefiyle, yerelden tüm dünyaya uzanacak bir hareketin parçası oldu.

Programın 1’inci yılını doldurması dolayısıyla, Tepebaşı İklim Sözcüleri ile 1’inci yıl kutlaması ve yeni dahil olacak iklim sözcüleri ile tanışma programı gerçekleştirildi. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen etkinlik, Eskişehir Yıldız Gençler Spor Kulübü Su Balesi Takımı’nın iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladıkları gösteri ile başladı. Ardından programın hayata geçirildiği tarihten bu yana gerçekleştirilen çalışmalar anlatılırken, projeye destek veren iklim sözcülerine teşekkür belgesi verildi. Etkinlik, programda halen çalışmalarını sürdüren iklim sözcüleri ile yeni dahil olanların tanışması ve Tepebaşı Belediyesi Rekreasyon Birimi’nin gerçekleştirdiği aktiviteler ile sona erdi.

Öte yandan insanlığın ortak sorunu olan iklim krizinde yol gösterebilir bilgi, beceri ve kararlılığa sahip, iklim krizi ve çevre konularına duyarlı, öğrenmeye ve öğrendiklerini paylaşmaya istekli 34 gönüllü, Tepebaşı İklim Sözcüsü olarak çalışmalarına devam ederken, programa dahil olan 41 yeni gönüllü ile toplam sayı 75’e ulaştı.

AdminAdmin