GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-11-2020 14:22

Üniversiteli Kadınlardan Çığ’a onur ödülü verildi

Üniversiteli Kadınlardan Çığ’a onur ödülü verildi

TÜKD’den yapılan açıklamada, “1949 yılında Cumhuriyetin ilk üniversite mezunu kadınları tarafından kurulmuş 71 yıllık kamu yararına çalışan bir dernektir. Aynı zamanda Avrupa ve Dünya üniversiteli Kadınlar Federasyonu'nun güçlü bir üyesidir. TÜKD'nin amacı Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, kız çocukları ve kadınların en yüksek seviyede eğitime erişmelerini, karar mekanizmalarında yer almalarını sağlamak ve ülkenin kalkınmasına destek olmaktır. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak 2008 yılından itibaren her yıl çağdaş Türk kadınını ülkemizde ve dünyada en iyi şekilde temsil eden kadınlara Önder Kadın Ödülü verilmektedir” denildi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hülya Yüksel imzasıyla Çığ’a gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi.

Birinci Dünya Savaşı' nda doğumunuzla başladığınız hayat mücadelesinde Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in kuruluşu, Atatürk’ün devrimleri olmak üzere Türkiye tarihinib en önemli anlarına tanıklık ederek, Atatürk’ün hatırasını yaşatan tam bir Cumhuriyet kadını olmanız, Cumhuriyetin ilk kurumlarından Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin ilk mezunlarından olup mesleğinizi en iyi şekilde icra ederek Sümerler'i günümüzde tanıtan Sümerolog kimliğiniz ile tarihte iz bırakmanız ve kelimelerle ifade edemeyeceğimiz kadar çalışmalarınız ile

ülkemizde ve dünyada Türk kadınını en iyi şekilde temsil ettiğiniz için, Genel Merkez Yönetimi ve yirmi altı şubemizin oyları ile “2020 yılı Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yaşam Boyu Onur Ödülü”nün size verilmesi uygun görülmüştür. Atatürk'ün kızları olarak hepimize rol model olmuş bir Atatürk kızına bu ödülü vermekten onur duyuyoruz. Atatürk’e ve cumhuriyete bağlılığınızı sürdürme sözümüz olarak kabul edebileceğiniz bu ödül ile tüm kadınlara örnek mücadeleniz için teşekkür ediyoruz.”

AdminAdmin