Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 03-10-2020 16:31

BİK VE NEVŞEHİR GAZETECİLER CEMİYETİ BASINA DESTEK TURUNDA

BİK VE NEVŞEHİR GAZETECİLER  CEMİYETİ BASINA DESTEK TURUNDA

01 Ağustos 2020 tarihi itibarı ile resmi ilan yayınlamaya haiz gazeteler Kayseri Basın İlan Kurumu Şube müdürlüğüne bağlanmış, ilan ve reklam işlemleri bu kurum üzerinden yürütülmeye başlanmıştı. Nevşehir Valiliği tarafından kurumlara gönderilen yazılara istinaden anlaşılmayan ve eksik kalan konuları aydınlatmak üzere, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri BİK Şube Müdürlüğü özel görevlendirme ile düzenlenen 5 günlük bir program dahilinde İl, ilçe ve beldelerde Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve gazete sahipleri ile birlikte ilgili kurumları ziyaret ederek resmi ilan ve reklamların nasıl yayımlanması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kayseri BİK Şube Müdürü Emrullah Kaya, ziyaretlerde şu görüşlere yer verdi.

“01 Ağustos 2020 tarihi itibariyle BİK şubesi olmayan Nevşehir ili Basın ilan Kurumu Genel Müdürümüz sayın Rıdvan Duran’ın talimatıyla Kayseri iline bağlanmıştır. Daha önce Nevşehir Valiliği tarafından yürütülen yerel gazetelere resmi ilan dağıtımını bundan böyle BİK yürütecektir. Genel müdürümüzün yerel gazetelerin desteklenmesi konusunda bu güne kadar yapmış olduğu ciddi adımlardan biri olan her ilde şube veya temsilciklerin açılması yerel basınımıza güç katacaktır. Bu vesile ile il ilçe ve beldelerde Kaymakamlarımızı, Belediye Başkanlarımızı, Milli Eğitim Müdürlerimizi ve İcra Müdürlerimizi ziyaret ettik. Resmi ilan ve reklamların nasıl yayımlanması gerektiği hususunu bir kez daha anlatma fırsatı bulduk. Öncelikle yerel gazetelerimizin desteklenmesini önemle vurgulayarak gazetelerimizin yaşatılmasına katkı sağlamalarını istedik. Cemiyet başkanlarımız ve gazete sahiplerimizle gerçekleştirdiğimiz ziyaretler oldukça verimli geçti. İnşallah bunun karşılığını da en kısa zamanda almayı ümit ediyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici’de yerel gazetelerin yaşatılması adına yapılan bu destek çalışması için BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’a ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a teşekkür etti. Ekici, “Basın İlan Kurumu (BİK) genel kurulu kararıyla Nevşehir’de yayın yapan resmi ilan alan gazeteler 01 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Kayseri BİK Şube müdürlüğüne bağlanmış bulunmakta. Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın görevlendirmesiyle Türkiye’de ilk olarak Kayseri BİK Şube Müdürümüz Emrullah Kaya ile birlikte kurumlara bir takım ziyaretlerde bulunduk. Oldukça verimli geçen 5 günlük program dahilinde Resmi ilan ve reklamların yerel gazetelerimizde yayımlanması konusunu görüşüp destek istedik. Olumlu görüş bildiren idareci ve yöneticiler ilimizde yayın yapan gazetelerin yaşatılması adına destek olacaklarını belirttiler. Şehirlerin arşivi olan yerel gazetelerimiz hem bizim hem de ülkemizin önemli kaynaklarıdır. Bizlere destek olan ilimizdeki tüm idareci yönetici ve siyasetçilere teşekkür ediyorum. Bu şehirde yaşayan herkesin gazetelerine sahip çıkması için desteklerini bekliyoruz. Ayrıca göreve geldiği günden bu yana Anadolu Basını için fedakarca çalışan ve yerel basının yaşatılması hususunda desteklerini bizlerden esirgemeyen BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran ve Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a teşekkürlerimizi sunar şehirlerin arşivi olan yerel gazetelerimize daha fazla destek vermelerini dilerim” dedi.

AdminAdmin