Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 31-10-2019 18:15

Şiir Buluşmasında geri sayım başladı

Şiir Buluşmasında geri sayım başladı
"

Türk edebiyatının sembol ismi ve halk şairi Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’in 8-10 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı buluşma, bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da hem Türkiye’nin çeşitli illerinden hem de dünyanın pek çok farklı noktasından gelen yabancı şairleri bir araya getirecek. Daha önce Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli ve Tuğrul Tanyol’un da aralarında bulunduğu birçok şairi onur konuğu olarak ağırlayan etkinliğin bu yılki onur konuğu ise kaleminden çıkan şiir dizelerine ses vererek onlara bambaşka bir ruh ve duygu kazandıran Türk şiirinin usta isimlerinden Şükrü Erbaş olacak. Direktörlüğünü Haydar Ergülen’in yaptığı ve bu yıl Macar şiirlerine odaklanacak olan buluşma, müzik dinletileri, şiir okumaları ve çocuk şiiri etkinlikleri ile şiir severlere sanatla dolu üç gün sunacak.

Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe’de düzenlenen buluşmanın lansman toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yunus’un kenti Eskişehir’e bu tür etkinliklerin çok yakıştığını söyledi.

 

AÇILIŞ TÖRENİ 8 KASIM’DA

 

Tepebaşı Belediyesi tarafından Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye PEN Yazarlar Derneği ile Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi işbirliğiyle düzenlenecek 9. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın açılış töreni ve konser programı, onur konuğu Şükrü Erbaş’ın imza töreni ile birlikte 8 Kasım Cuma günü saat 18.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Konuk ülke şairleri: Balazs Szöllössy (Macaristan), Márton Simon (Macaristan), Orsolyo Láng (Macaristan), Csilla Nagy Hajnal (Macaristan), Mel Kenne (ABD), Anton Baev (Bulgaristan), Darija Zilic (Hırvatistan), Özlem Özgül Dündar (Almanya) ve Melek Mustafa (Suriye).

Türkiye’den katılacak şairler: Şükrü Erbaş, Şakir Özüdoğru, Haydar Ergülen, Rahmi Emeç, Umay Umay, Serkan Türk, Elif Nuray, Tozan Alkan, Sema Güler, Nihat Özdal, Soner Demirbaş, Süreyya Akçay, Mahmut Temizyürek, İrfan Amida, Mustafa Köz, Yalın Tunalı, Ersin Kurt ve Burak Atabay. 

"
AdminAdmin