Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 30-10-2019 17:07

3 belediyeden ortak Cumhuriyet Bayramı etkinliği

3 belediyeden ortak Cumhuriyet Bayramı etkinliği
"

Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte düzenledikleri etkinlikle kutladı. Etkinlik kapsamında şehrin farklı noktalarına platformlar kurularak, canlı heykeller ile vatandaşlara Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanı anlatıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Adalar’da, Tepebaşı Belediyesi Ulus Anıtı ve ESPARK AVM önünde; Odunpazarı Belediyesi ise Emek Kapalı Pazar Yeri, Ataol Behramoğlu Kitaplığı, Odunpazarı Tarihi Bölge ile Hamamyolu Caddesi’nde gerçekleştirdiği performanslar ile büyük beğeni topladı.

 

VATANDAŞLARDAN ATATÜRK’Ü CANLANDIRAN SANATÇIYA YOĞUN İLGİ

Odunpazarı Belediyesi’nin canlı heykel gösterilerine dönem kıyafetleri giymiş Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncuları da eşlik etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Odunpazarı Belediyesinin ilk etkinliği Emek Mahallesi’nde gerçekleşti. Kapalı Pazar Yerine kurulan platformda canlı heykeller performanslarını sergilerken, dönem kıyafetleri giyen tiyatro oyuncuları pazar alanının faklı noktalarından hareket ederek canlı heykellerin yanına geldi. Vatandaşların şaşkın bakışları altında gösterilerini yapan canlı heykeller ve tiyatrocular, büyük beğeni kazandı. Ardından da alana Ulu Önder Mustafa Kemal

Atatürk’ü canlandıran Beytullah Solak geldi. Solak’a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Solak ile birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.

 

 

 

HAMAMYOLU’NDA MUHTEŞEM GÖSTERİ

Odunpazarı Belediyesi, ikinci etkinliğini Hamamyolu Caddesi’nde gerçekleştirdi.  Hamamyolu Caddesi’nde ki etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ da katıldı. Cadde üzerine kurulan platformda canlı heykeller performanslarını sergilerken, caddenin çeşitli yerlerinden dönem kostümü giyinen Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Oyuncuları alana girdi. Canlı heykeller ve oyuncular, gerçekleştirdikleri performanslarla vatandaşlara Kurtuluş Savaşı, Milli Mücadele ve Cumhuriyet’i anlattı. Sanatçıların performansları devam ederken Hamamyolu Sanat Köprüsü’nden alana Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Beytullah Solak alana geldi. Şaşkın bakışlar ve büyük bir coşku ile alana giren Solak’a vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Vatandaşlar, telefonları ile Solak’ın fotoğraflarını çekmeye çalışırken, bazı vatandaşlar da Atatürk’e olan özlemlerinin Solak’a dokunarak gidermeye çalıştı. Bazı vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Solak’ın etrafını saran vatandaşlar, Solak ile bol bol fotoğraf çektirdi.  

 

ULUS ANITI VE ESPARK ÖNÜNDEKİ ETKİNLİLER 5 SAAT SÜRDÜ

Tepebaşı Belediyesi ise Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini Ulus Anıtı ve Espark Alışveriş Merkezi önünde gerçekleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gösteri yapan canlı heykeller, sahneledikleri koreografilerle ilgi odağı haline geldi. Canlı heykeller, Ulus Anıtı önünde karışık cephe mizanseni, Espark Alışveriş Merkezi önünde ise Türkiye’nin kültürel yapısını temsil eden koreografiler sahnelendi. 20’şer dakikalık periyotlar halinde 5 saat boyunca devam eden etkinliğe Türk bayraklarıyla katılan yüzlerce vatandaş, sahnelenen koreografileri ilgiyle takip ederek, bol bol fotoğraf çektirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi ise canlı heykel gösterisini Adalar’da gerçekleştirdi. Vatandaşlar, canlı heykellerin performanslarını ilgi ile takip etti. Canlı heykel performansları, vatandaşların büyük beğenisini kazandı.   

"
AdminAdmin